Over de Eendracht Alkmaar

De Eendracht is dé ontmoetingsplek van Alkmaar en een ideale plek om te genieten van goed gezelschap en goed eten.

Onze deur staat altijd open, eigenlijk net als thuis. Vind een knusse plek op een van de leren banken of aan de bar en ontmoet buurtgenoten, vrienden, familie en collega’s.

LOKAAL EN (H)EERLIJK

Bij een goed gesprek hoort lekker eten. Daarom serveren wij alleen het-beste-van-het-beste. In samenwerking met lokale leveranciers selecteren we ieder seizoen de beste producten voor onze klassieke menukaart. Vlees, vis of vega(n); er is voor ieder wat wils!

Ontdek de menukaart

Geschiedenis

Het IJkgebouw Alkmaar is in 1877 gebouwd en kent inmiddels een rijke historie! Het pand was het kantoor van de inspectie die toezicht houdt op maten, gewichten en weegwerktuigen. In 1908 kwam er eerst een handelsschool en later in 1920 de school voor Buitengewoon Lager Onderwijs. Weer iets later vestigden er zich Poppodium ‘Parkhof’ en stichting ‘KOOK’. Graffiti kunstenaars gebruikten het IJkgebouw graag om hun kunsten op te vertonen. 

Er werd indertijd gesproken over slopen, maar daar kwam gelukkig niks van in! De deuren van het bruisende IJkgebouw staan weer dagelijks open van vroeg tot laat. Nu komen hier mensen samen onder het genot van (h)eerlijk en lokaal eten.

Welkom bij De Eendracht in ‘t IJkgebouw!